Pedro Sánchez i Joe Biden es reuneixen per primera vegada en la cimera de l’OTAN

El contacte és important per a Espanya, que podria ser el país amfitrió en 2022

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez / À Punt NTC

Aquest dilluns, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuneix amb el president dels Estats Units, Joe Biden, per primera vegada des que el seu homòleg va prendre possessió del càrrec en gener. La cita tindrà lloc dins dels encontres de l'OTAN a Brussel·les, on els dos dirigents tenen previst impulsar les relacions diplomàtiques entre ambdós estats i parlar de la crisi diplomàtica amb el Marroc.

Aquest contacte és important per a Espanya, que podria ser escollida com a país amfitrió de la cimera de l'OTAN del 2022, segons avancen fonts de l'executiu. En aquests moments, però, l'OTAN no ha confirmat la data o el lloc de futures cimeres.

Una agenda internacional amb Moscou al centre

L'agenda de l'OTAN ve marcada per l'escalada de tensió en la seua relació amb Rússia, que rebutja la seua autoritat des de l'any 2014, quan es va annexionar Crimea i va oferir el seu suport als moviments prorussos de l'est d'Ucraïna i que actualment també avala el líder bielorús Alexandr Lukaixenko. 

L'organització internacional proporciona suport polític a Ucraïna i Geòrgia, dos socis afectats per les polítiques de Putin i que volen entrar a formar part de l'aliança militar. Una part de la distensió implica negociar amb Moscou el control armamentístic, que s'espera que aborden Biden i el president rus, Vladímir Putin, en la reunió del dimecres a Ginebra (Suïssa), que posarà fi a la gira europea del president estatunidenc i serà la cita més delicada des que va arribar a la Casa Blanca.

També et pot interessar

stats