Pedro Sánchez garanteix la vacunació massiva dels menors de cinquanta anys al juny

El president del govern d'Espanya ha assegurat que queden 93 dies per a arribar a la immunitat de grup

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El president del govern, Pedro Sánchez, ha garantit aquest dilluns que en el mes de juny hi haurà a Espanya una vacunació massiva contra el coronavirus dels menors de 50 anys.

Sánchez ha assegurat que el procés de vacunació marxa a bon ritme, fet pel qual es manté en la seua teoria que s'aconseguirà la immunitat de grup en 93 dies. De fet, ha explicat que el sistema de salut està preparat per a superar el ritme actual de vacunació amb el qual aquest dilluns s'arribarà als 7 milions de persones amb pauta completa i 15 milions amb una sola dosi. Sánchez ha recordat que durant la passada setmana es van administrar 612.000 dosis en un sol dia, marcant un rècord, i 3 milions en tota la setmana.

Segons el president del govern, les dades de la reducció de contagis són molt eloqüents i, per tant, la caiguda de la incidència ha sigut elevada amb 35 punts menys, un 18,4%.

El certificat verd, abans que acabe juny

Sánchez ha destacat també la transcendència del certificat verd digital i ha informat que els primers resultats de la prova del seu funcionament estan sent molt positius. L'objectiu és operar amb aquest certificat abans que concloga el mes de juny, la qual cosa ha considerat que serà una extraordinària notícia per al turisme.

També et pot interessar

stats