Pedro Sánchez, disposat a comparéixer en el Senat per a aclarir els dubtes sobre la tesi doctoral

El president del govern creu que Espanya i el Regne Unit podran tancar un acord a l'octubre sobre Gibraltar.

Pedro Sánchez compareix en roda de premsa a Salzburg
Pedro Sánchez compareix en roda de premsa a Salzburg / Juanjo Martín (Efe)

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, s'ha mostrat aquest dijous disposat a comparéixer en el Senat per a parlar de la tesi doctoral, tal com li reclama el PP, tot i que els ha advertit que ell es dedica a "governar" i no a fer "soroll" com l'oposició. 

Sánchez ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa convocada després de la reunió del Consell Europeu a Salzburg. Allí ha minimitzat la importància de les informacions que afirmen que en el llibre sobre diplomàcia econòmica que va publicar amb l'economista Carlos Ocaña apareixen paràgrafs extrets d'una conferència que el diplomàtic Manuel Cacho va pronunciar a la Universitat Camilo José Cela (UCJC). El president ha qualificat aquest incident d'"errada en la ressenya", i ha assegurat que serà esmenada en les pròximes edicions que es publiquen del llibre.

Acord amb el Regne Unit

El president de l'executiu s'ha mostrat confiat que Espanya i el Regne Unit tancaran a l'octubre un acord sobre el conflicte de Gibraltar que s'emmarque en els acords d'eixida de Londres del bloc comunitari. Tot i que és optimista pel que fa a les converses entre el Govern d'Espanya i Gibraltar, ha indicat que encara queden qüestions per tancar, com ara la cooperació en l'àmbit judicial, policial, mediambiental o fiscal. 

També et pot interessar

stats