Pedro Sánchez descarta tornar a confinar Espanya

Respecte a la reunió del pròxim dilluns amb Díaz Ayuso afirma que anirà per a ajudar, no per a avaluar o jutjar.

El president del govern, Pedro Sánchez
El president del govern, Pedro Sánchez / J. Hellín (Arxiu Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha descartat aquesta nit durant en una entrevista en La Sexta, tornar a confinar Espanya tot i que hi ha matisat que no es pot tancar cap porta.

Respecte a la trobada que mantindrà dilluns amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, el cap de l'executiu ha afirmat que anirà a ajudar i no a jutjar ni a avaluar. Ha insistit que farà costat a la presidenta madrilenya, perquè el seu objectiu és doblegar la corba de contagis. No obstant això, ha reiterat que són les comunitats autònomes les que tenen les competències sobre Sanitat i que a partir d'ahí el govern posarà a disposició de Madrid els recursos de l'Estat.

A la pregunta de si les mesures de confinament anunciades a Madrid seran útils, s'ha limitat a contestar que espera que ho siguen, ja que deuen haver sigut proposades per especialistes de la comunitat en aquests temes.

Sánchez ha evitat explicar per què Espanya és un dels països amb pitjors dades de contagis a Europa en la segona onada del coronavirus. S'ha limitat a explicar que es tracta d'una onada distinta, amb un creixement més lent que la primera i una letalitat més baixa. També ha subratllat que ara es detecten 6 de cada 10 contagiats mentre que en la primera fase la proporció era només d'un de cada 10.

També et pot interessar

stats