Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

Pedro Sánchez demana prudència a la població davant l'onada de calor i recorda que el canvi climàtic mata

El president del govern espanyol defensa que cal assumir les polítiques mediambientals "com a polítiques d'Estat"

Sánchez i Puig, aquest dimecres / À Punt NTC

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha parlat aquest dimecres a Morella dels greus incendis que pateix Espanya i que ja s'han cobrat dues vides humanes. Sánchez ha defensat que el govern espanyol està bolcat en l'extinció dels incendis. El president ha demanat prudència a la població davant l'onada de calor que ja s'ha cobrat més de 500 vides a Espanya i ha deixat clar que el canvi climàtic "mata". I en eixe context, ha defensat que cal assumir les polítiques mediambientals "com a polítiques d'Estat".

Sánchez ha participat en la inauguració del nou tram de l'N-232 al port de Querol al seu pas pel municipi dels Ports en companyia del president del Consell, Ximo Puig, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, entre altres responsables polítics de diferents administracions. Dotze quilòmetres que canvien el traçat d'una via que ha provocat nombrosos accidents i que connecta la Comunitat Valenciana amb Aragó i el nord d'Espanya. Una zona, segons ha remarcat Sánchez, que donat l'elevat valor ecològic (amb boscos d'alzinars i hàbitat de nombroses espècies a protegir) ha requerit la construcció de nou viaductes, murs ecològics, passos per a la fauna i pantalles acústiques.

Una reivindicació històrica

En la seua intervenció, Puig ha valorat una inauguració que suposa una reivindicació històrica i ha recordat que el 1927 ja es parlava de millorar aquesta via. El president ha emfatitzat que les infraestructures ajuden a la igualtat d'oportunitats i a la justícia social. També, que aquesta inversió és un pont entre la Comunitat Valenciana i Aragó. Puig ha afegit que la carretera té un fort impacte "en l'accessibilitat dels ciutadans (a l'hospital, per exemple), en el turisme del nord de Castelló i el sud de Catalunya, i un impacte econòmic, sobretot, en el sector agroalimentari i la ceràmica.

Aprovat el nou tram d'aquest projecte

La ministra de Transports ha dit que aquesta setmana han aprovat el projecte del traçat del tram següent, entre la Masia de la Torreta i Morella Sur, que ara se sotmetrà a informació pública per a començar amb les expropiacions com abans millor.

els Ports