Pedro Sánchez demana comparéixer en el Congrés per a informar del Consell Europeu d'aquesta setmana

Ho farà també el 24 d'octubre per a explicar la venda d'armes a Aràbia Saudita, però no està prevista una compareixença per la tesi.

Pedro Sánchez demana comparéixer en el Congrés per a informar del Consell Europeu d'aquesta setmana | Eduardo Parra (Europa Press)
Pedro Sánchez demana comparéixer en el Congrés per a informar del Consell Europeu d'aquesta setmana | Eduardo Parra (Europa Press)

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha demanat comparéixer en el Congrés dels Diputats per a informar dels resultats del Consell de la Unió Europea que se celebrarà aquesta setmana. Es preveu que en aquesta trobada es revisen els progressos de la negociació sobre el Brèxit, l'eixida del Regne Unit de la UE.

Com que la cimera europea tindrà lloc el 17 i 18 d'octubre, la compareixença no es produirà abans de la setmana vinent, i podria incloure's en el ple del Congrés dels dies 23, 24 i 25.

Acumulació de compareixences de Sánchez

Sánchez ja té compromesa per al pròxim 24 d'octubre una compareixença davant el Ple del Congrés per a explicar per què el seu executiu manté la venda d'armes a Aràbia Saudita, tal com li havien sol·licitat Units Podem i Esquerra Republicana (ERC).

Aquesta petició de compareixença es va realitzar després de les notícies sobre la guerra entre Aràbia Saudita i Iemen i la frustrada suspensió de la venda de 400 bombes de precisió al règim del Golf Pèrsic.

En el seu moment, el president Pedro Sánchez va qualificar de molt delicat i complex el dilema de vendre armes d'Aràbia Saudita donats els contractes amb el règim i va explicar que havia decidit prioritzar mantindre les relacions econòmiques i comercials amb el país i garantir els llocs de treball a Espanya.

El PP i Ciutadans demanen que comparega per la tesi

Tant el PP com Ciutadans exigeixen el president del govern central que comparega davant del Congrés per a parlar de la seua tesi doctoral després de les informacions sobre suposats plagis.

Aquest tema ja es va tractar en la Junta de Portaveus del Congrés, però PP i Ciutadans es van quedar en minoria perquè PSOE, Units Podem i els independentistes d'ERC i PDeCAT es van manifestar en contra.

També et pot interessar

stats