Pedro Sánchez defén una pujada de les pensions dels autònoms

Iglesias recorda que va demanar en l'acord que es "deixara lligada la baixada de la quota d'un 50% als qui tinguen uns beneficis inferiors a 6.000 euros".

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés / Javier Lizón (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defés hui al Congrés dels Diputats la necessitat que els autònoms cotitzen en funció dels seus ingressos, fet que permetrà "dignificar les pensions", a més de millorar les bases de cotització. En resposta a una pregunta del líder de Podem, Pablo Iglesias, Sánchez ha asegurat que millorant la cotització dels treballadors autònoms, a la fi de la seua vida laboral tindrien unes pensions "dignes".

Per aquesta raó, el govern central ha començat a dialogar amb les associacions d'autònoms per a reconvertir el règim d'autònoms (REPTA) mitjançant una fixació de trams de cotització. Això permetrà a aquells que tinguen rendes inferiors al salari mínim, pagar cotitzacions d'acord amb els seus ingressos reals. "Aquest govern està compromés amb els treballadors autònoms", ha dit el president, per això confia tindre llestes en 2019 les modificacions que afectaran els 3,3 millions d'autònoms que hi ha a Espanya. 

Així mateix, canviarà l'efectivitat del criteri de caixa en l'IVA, perquè els treballadors per compte propi no hagen d'avançar-lo fins que cobren les factures, així com acabar amb l'explotació laboral. Iglesias ha recordat l'acord que el grup Units Podem-En Comú Podem-En Marea va firmar amb el govern, que estableix que es garantirà als autònoms amb menys ingressos una cotització més baixa i es lluitarà contra els falsos autònoms. Iglesias ha apuntat que va demanar a Sánchez que en el text de l'acord "deixaren lligada la baixada de la quota d'un 50% als qui tinguen uns beneficis inferiors a 6.000 euros".

També et pot interessar

stats