Pedro Sánchez defén continuar amb la venda d’armes a l’Aràbia Saudita per a mantindre l’ocupació a la badia de Cadis

El president del govern espanyol ha garantit el seu compromís amb la defensa dels drets humans, la pau i la llibertat.

Pedro Sánchez durant la compareixença al Congrés
Pedro Sánchez durant la compareixença al Congrés

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exposat aquest dimecres davant del ple del Congrés la posició de l’executiu al voltant de la venda d’armes a l’Aràbia Saudita, en plena onada de crítiques internacionals per la mort del periodista crític, Jamal Khashoggi, al consolat d’aquest país a Istanbul. Sánchez ha defensat mantindre les exportacions d’armes a l’Aràbia Saudita per a no perjudicar la indústria de defensa espanyola i assegurar els llocs de treball de Navantia, a la badia de Cadis.

“He d’estar hui i ací amb la defensa dels interessos d’Espanya, dels interessos estratègics que, a més, se situen en zones molt afectades pel drama de la desocupació”, ha dit en la compareixença en el ple del Congrés. 

El president del govern espanyol ha defés el marc legal espanyol que empara les exportacions d’armament, amb requisits equiparables, si no superiors, als de qualsevol altre país, segons ell. També ha garantit el compromís que tenen amb la defensa dels drets humans, la pau i la llibertat.

“El Brexit és una desgràcia. Prenguem nota dels errors aliens”



Durant la compareixença al Congrés, Pedro Sánchez també ha apel·lat a aprendre de “l’error històric” que suposarà el Brexit per al Regne Unit i ha fet una crida a aparcar l’actual “endogàmia” en la qual està sumida, al seu parer, la política espanyola per a fomentar “nous acords” a favor de la unitat d’Espanya i de “la nova pàtria” que suposa la Unió Europea.

“El Brexit és una desgràcia, s’acosta i canviarà l’estructura històrica d’Europa. Prenguem nota dels errors aliens. És més el que ens uneix que el que ens separa”, ha dit el president del govern espanyol que demana a tots els partits “col·laborar en el desafiament migratori amb rigor”.

També et pot interessar

stats