Pedro Sánchez confirma que la UE destinarà 35 milions d'euros per a pal·liar la crisi de Veneçuela

El president del Govern d'Espanya considera que "no es pot anomenar democràcia a un sistema que té presos polítics".

Pedro Sánchez durant la roda de premsa al palau presidencial de Bogotà (Colòmbia)
Pedro Sánchez durant la roda de premsa al palau presidencial de Bogotà (Colòmbia) / Luisa Gonzalez (Reuters)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dijous que la Unió Europea aprovarà destinar 35 milions d'euros a ajuda humanitària perquè els països llatinoamericans puguen atendre l'èxode de persones que fugen de Veneçuela a causa de la crisi

Sánchez, que actualment està de gira oficial per l'Amèrica del Sud, amb parades a Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica, ha fet l'anunci després de reunir-se amb el president colombià, Iván Duque.

Els fons a què es refereix van ser anunciats per la Comissió Europea (CE) el 7 de juny. Es tracta d'un nou paquet d'ajuda humanitària d'emergència i desenvolupament de 35 milions d'euros per a assistir el poble de Veneçuela i els països veïns afectats per la crisi socioeconòmica d'aquest país.

Quan li han preguntat sobre la situació política de Veneçuela, Sánchez ha assegurat que "no es pot anomenar democràcia a un sistema que té presos polítics", i ha afegit que la crisi "està portant molta pobresa i molt de sofriment al poble veneçolà". Per al president espanyol, l'èxode massiu de persones que està provocant aquesta crisi ja té "la solidaritat del conjunt de la comunitat internacional, i singularment d'Espanya".

També et pot interessar

stats