Pedro Sánchez condemna l'assetjament a Iglesias i Montero: "Els insults no caben en la nostra societat"

El president del govern espanyol se solidaritza amb el vicepresident i la ministra després que hagen suspés les vacances a Astúries per amenaces.

Pedro Sánchez, en la última roda de premsa posterior al Consell de Ministres abans de vacances
Pedro Sánchez, en la última roda de premsa posterior al Consell de Ministres abans de vacances / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat aquest dimarts el seu "afecte i solidaritat" amb el vicepresident segon i líder de Podem, Pablo Iglesias, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, després que hagueren d'interrompre les vacances que passaven a Felgueras (Astúries) per les amenaces i pintades que havien rebut.

"L'assetjament, les amenaces i els insults no tenen cabuda en la nostra societat", ha assenyalat el cap de l'executiu espanyol en un missatge publicat en Twitter. En la publicació també destaca que "davant de l'odi i la intolerància", des del govern espanyol "sempre" defensaran "el respecte, la democràcia, la llibertat". Finalment, mostra el seu "afecte i solidaritat" amb Pablo Iglesias i Irene Montero. També altres membres del govern espanyol, com ara la vicepresidenta quarta, Teresa Ribera; el ministre de Transports, José Luis Ábalos; o el titular de Justícia, Juan Carlos Campo, han mostrat rebuig davant el succeït.

També s'ha pronunciat en Twitter la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha assenyalat que no és un escarni, sinó "assetjament, senyalament, ràtzia dels qui no accepten la democràcia quan no són els seus els plantejaments majoritaris".

Aquest dimarts s'ha sabut que la família Iglesias Montero ha pres la decisió de tornar a Madrid després que aparegueren missatges en les xarxes socials amb la ubicació del lloc en què es trobava Iglesias. A més, s’animava a passar a “saludar-lo”. Argumenten que ho han fet per “la seguretat dels seus fills”, a causa de les amenaces i protestes per la seua presència.

El mateix Iglesias ha publicat diversos missatges a Twitter comentant els fets, que qualifica de "greus" i que atribueix a l'extrema dreta i a "certs mitjans".

També et pot interessar

stats