Pedro Sánchez compareixerà davant el Senat el 23 d’octubre

El president del govern haurà de parlar de la seua tesi doctoral i de la política migratòria del PSOE.

El president del govern haurà de parlar de la seua tesi doctoral i de la política migratòria del PSOE
El president del govern haurà de parlar de la seua tesi doctoral i de la política migratòria del PSOE / Kiko Huesca (Efe)

El govern central ha proposat que el president del govern, Pedro Sánchez, comparega al Senat el pròxim 23 d’octubre, després que la majoria del Partit Popular a la cambra alta haja aprovat la seua compareixença per a donar explicacions sobre la seua tesi doctoral i per a informar sobre la política d’immigració del govern.

La data és provisional perquè aquell mateix dia hi ha sessió de control i els grups parlamentaris no han volgut acceptar la proposta del govern de substituir la sessió per la compareixença. La data ha sigut proposada en la Junta de Portaveus del Senat pel secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla. La mesa, amb majoria absoluta del PP, decidirà com es compatibilitzarà la compareixença amb el ple de control. A més, també haurà de decidir el tipus d’intervenció del cap de l’executiu en la cambra alta, perquè no hi ha acord pel que fa al format i existeixen discrepàncies respecte al seu contingut.

Segons han relatat fonts parlamentàries, l’oferta de l’executiu es referiria a una compareixença que tractara temes de política general, mentre que el Grup Popular insisteix que ha de fer-ho, tal com va ser acordat, per a parlar sobre la seua tesi i el pla d’immigració. De fet, el PP dona prioritat a les explicacions de Sánchez sobre les ‘‘sospites de plagi’’ en la seua tesi doctoral i els ‘‘dubtes sobre la seua autoria’’, ja que aquesta qüestió és la que va motivar la reclamació de la compareixença, que va eixir endavant gràcies a la seua majoria absoluta. El portaveu del PNB, Jokin Bildarratz, s’ha mostrat crític davant la preferència dels populars perquè al seu parer ‘‘el parlamentarisme no és valorar la tesis’’ d’un senador sinó exercir la funció de control al govern.

També et pot interessar

stats