Pedro Sánchez compareix al Congrés per a parlar sobre la venda d’armes a l’Aràbia Saudita

Compromís demana desclassificar les actes de venda d’armes a països en guerra i acusats de vulnerar drets humans.

Pedro Sánchez, durant una roda de premsa
Pedro Sánchez, durant una roda de premsa / Zipi (Efe)

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, exposarà en el ple del Congrés la posició de l’executiu sobre la venda d’armes a l’Aràbia Saudita, en plena onada de crítiques internacionals per la mort del periodista saudita Jamal Khashoggi, en el consolat d’aquest país a Istanbul.

La compareixença de Sánchez respon a una petició que van fer Units Podem i ERC, després que el govern revocara la decisió de frenar una venda de 400 bombes al règim del Golf.

A causa d’aquest cas, el govern alemany ja ha anunciat que suspendrà la venda d’armes i ha instat els seus socis europeus a fer el mateix.

Compromís demana desclassificar les actes de venda d’armes a països en guerra

El grup de Compromís en les Corts ha demanat que es desclassifiquen les actes de la Junta Interministerial Reguladora del Comerç Exterior de Material de Defensa sobre la venda d’armes a països en guerra i acusats de vulnerar drets humans.

Així ho arreplega una esmena que ha presentat aquest grup a una proposta socialista que es debatrà aquest dimecres en el ple de les Corts, en què es reclama que el Consell done suport al procés de l’ONU per a l’elaboració d’un tractat jurídicament vinculant sobre empreses i drets humans.

També et pot interessar

stats