Pedro Sánchez comença una gira per quatre països de l'Amèrica Llatina

El president del Govern d'Espanya pretén reforçar la presència d'Espanya a Hispanoamèrica.

El president del Govern d'Espanya pretén reforçar la presència d'Espanya a Hispanoamèrica amb aquesta gira.
El president del Govern d'Espanya pretén reforçar la presència d'Espanya a Hispanoamèrica amb aquesta gira. / Pool Moncloa (Europa Press)

El president del govern espanyol vol fer palesa la transparència amb què vol relacionar-se amb tots els països de l'Amèrica Llatina i la superació del dèficit de presència d'Espanya en la regió. Per això, hui, dilluns 27 d'agost, emprén una gira que el durà a Santiago, on està previst que es reunisca amb Sebastián Piñera, president de Xile, i també amb representants d'algunes de les principals empreses espanyoles radicades a la zona.

Demà es traslladarà a la ciutat boliviana de Santa Cruz de la Sierra, on s'entrevistarà amb el president de Bolívia, Evo Morales, amb qui vol signar diferents acords relatius a la cooperació espayola per als pròxims anys. Dimecres, Sánchez viatjarà a Colòmbia, on vol manifestar al president Iván Duque el seu suport al procés de pau que viu el país. Els dos últims dies de la gira els passarà a Costa Rica, on té previst reunir-se amb el president Carlos Alvarado i visitar la seu de la Cort Interamericana de Drets Humans.

Aquest és el primer desplaçament de Pedro Sánchez fora d'Europa des que va accedir a la presidència del govern espanyol, i el seu desig és enfortir la relació no només amb els països que visita, que ha escollit perquè pensa que són una bona mostra de la diversitat llatinoamericana, sinó amb tots els de la regió, independentment de la seua grandària, posició ideològica del govern respectiu o situació geogràfica. Alguns dels assumptes que tractarà són les relacions bilaterals, les d'Amèrica Llatina amb la UE, la situació a Veneçuela o Nicaragua, i la pròxima cimera iberoamericana.

El govern espanyol ha posat de relleu que fa molts anys que un cap de l'executiu espanyol no du a terme una gira d'aquestes característiques, la qual cosa és una errada, ja que l'Amèrica Llatina no és una regió del món més per a Espanya, i té molt a veure amb el pes específic que té en el panorma internacional. Juan Pablo de Laiglesia, secretari d'estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib, acompanyarà Sánchez durant tota aquesta gira.

També et pot interessar

stats