Pedro Sánchez avisa: “Si es prioritza el conflicte davant de la cooperació, s'acabarà la legislatura”

El president del govern espanyol s’ha dirigit a l’Assemblea General de l’ONU, on ha parlat dels desafiaments globals.

El president del Govern d'Espanya en l'Assemblea General de l'ONU
El president del Govern d'Espanya en l'Assemblea General de l'ONU

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha dirigit a l’Assemblea General de l’ONU a Nova York en el transcurs del seu viatge pels Estats Units. Sánchez ha defensat la cooperació internacional per als desafiaments globals als quals, segons diu, s’enfronta el món.

En aquest sentit, ha demanat l’acció de l’ONU en el conflicte del Sàhara Occidental, i ha afirmat que la nova relació entre la Unió Europea i Gibraltar a conseqüència del Brexit passarà “inevitablement” per Espanya. A més, s’ha mostrat orgullós, en referència a l’Aquarius, per la solidaritat dels espanyols en la qüestió migratòria. Segons ha dit, acollir els immigrants és una qüestió moral i de justícia.

Hores abans, el president ha reiterat que vol esgotar el mandat, encara que ha reconegut que depén del suport dels independentistes, i ha dit que “si es prioritza el conflicte en compte de la cooperació, caldrà anar a eleccions, però si es posa primer la cooperació per a fer polítiques socials i d’altres, podem arribar fins al 2020”.

També ha assegurat que no convocarà eleccions encara que no puga aprovar els pressupostos amb una pujada en el sostre de despesa, tal com ha proposat el seu executiu. Segons Pedro Sánchez, així es farà si el Partit Popular i Ciutadans s’oposen a la flexibilització del dèficit.

En aquesta línia, ha dit que són estos dos partits els que han d’explicar als espanyols per què voten en contra de més recursos per a l’educació, la salut púbica i el sistema de pensions.

El president espanyol també s’ha referit a la situació a Catalunya, insistint que el govern de Quim Torra ha d’obrir el diàleg amb la part de Catalunya que no és nacionalista i que estan disposats a posar fi al problema de convivència.

També et pot interessar

stats