Pedro Sánchez assegura que la demanda de Puigdemont contra Llarena "no és una qüestió privada, sinó d'estat"

La causa al·ludeix a unes manifestacions del jutge, el febrer passat a Oviedo, en què negava l'existència de "presos polítics".

El president del govern, Pedro Sánchez (dreta), amb el president xilé, Sebastián Piñera (esquerra)
El president del govern, Pedro Sánchez (dreta), amb el president xilé, Sebastián Piñera (esquerra)

La demanda civil presentada a Bèlgica per l'expresident Carles Puigdemont contra el jutge Pablo Llarena "no és una qüestió privada, sinó d’estat", ha afirmat el president del govern, Pedro Sánchez.

Així ha intentat Sánchez resoldre la polèmica oberta pel canvi de discurs per part del govern sobre la defensa del jutge instructor del procés. La setmana passada, el Ministeri de Justícia diferenciava de forma expressa entre la defensa de la jurisdicció espanyola i la personal del jutge, a qui argumentava que no podia representar per actes privats. Feia referència a la demanda de Puigdemont per unes manifestacions que va realitzar el jutge Llarena en un acte públic a Oviedo el mes de febrer passat, en què va negar que poguera parlar-se de l'existència de "presos polítics".

Aquesta distinció ha desaparegut en el comunicat oficial remés aquest diumenge per La Moncloa, després de les crítiques de jutges i fiscals per allò que consideraven deixar desemparat Llarena. Així mateix, la nota subratlla que el govern defensarà el sistema judicial espanyol i el magistrat.

Quan li han preguntat si el govern ha rectificat, durant una roda de premsa conjunta amb el president xilé Sebastián Piñera, Sánchez ha respost que el govern ha atés "des del primer moment" els requeriments del Consell General del Poder Judicial. "No és una qüestió de defensar un jutge o un altre amb nom i cognoms, sinó que l'estat ha de defensar la seua sobirania jurisdiccional quan aquesta es veu posada en qüestió", ha resolt.

També et pot interessar

stats