Pedro Sánchez anuncia que optarà a presidir la Internacional Socialista

El president del govern espanyol proposa un programa d'igualtat, canvi climàtic, economia justa i defensa de la democràcia

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

El president del govern, Pedro Sánchez, presentarà candidatura per a presidir la Internacional Socialista en el congrés que aquesta formació política celebrarà a Madrid del 24 al 27 de novembre.

El cap de l'executiu ho ha anunciat aquest dijous en una trobada d’aquesta organització a Nova York, en els marges de l'inici del nou període de sessions de l'Assemblea de l'ONU. 

"Aspire a aportar la meua experiència per a iniciar un nou temps en aquesta organització", ha assenyalat Sánchez davant la resta de líders de l’organisme, als quals ha demanat suport per a portar avant el seu programa, basat a aconseguir nous objectius en matèria d'igualtat, canvi climàtic, economia justa i defensa de la democràcia.

Després d'afirmar que espera seguir el llegat d'altres presidents com Willy Brandt, Pierre Mauroy o l'actual secretari general de Nacions Unides, António Guterres, ha recalcat que "la socialdemocràcia és l'única alternativa viable, tant a l'individualisme de l'ordre neoliberal com al retorn dels extremismes".

A parer seu, la resposta conservadora a l'última crisi ha provocat una onada de desigualtat que, al seu torn, ha fet augmentar la desconfiança en les institucions. Segons el president espanyol, el desmantellament de l'estat del benestar ha provocat l'aparició d'uns corrents extremistes, als quals ara creu que els liberals s'alien com a única opció de supervivència.

Sánchez ha afirmat tindre una "fe indestructible en la vigència dels principis de la socialdemocràcia", un ideari que ha proposat actualitzar als reptes moderns.

També et pot interessar

stats