Pedro Sánchez anuncia que l’estat es personarà contra la venda d’habitatges a fons voltor a Madrid

En la sessió de control, Iglesias li ha preguntat per les mesures contra la “bambolla del lloguer”.

Pedro Sánchez durant la sessió de control
Pedro Sánchez durant la sessió de control / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Pedro Sánchez ha anunciat que l’advocacia general de l’Estat es personarà com a acusació particular en el procés penal obert per la venda de 5.000 habitatges a fons voltor que van dur a terme governs del PP a Madrid, tant l’autonòmic com el municipal.

L’anunci del cap de l’executiu central s’ha produït, aquest dimecres, en la sessió de control al Congrés dels Diputats, com a resposta a una pregunta del líder de Podem, Pablo Iglesias, a propòsit de les mesures que pensa posar en marxa per a combatre la “bambolla del lloguer”.

“No ens tremolarà el pols perquè les administracions que estan darrere d’aquest abús intolerable que ha afectat tantes persones humils, sense recursos, assumisquen les seues responsabilitats polítiques i econòmiques”, ha assegurat Sánchez. 

En el seu torn, Pablo Iglesias ha afirmat que en els últims cinc anys, al preu mitjà del lloguer ha augmentat un 19%, així com que en el primer semestre de 2018, el preu mitjà ha pujat 200 euros. “Nosaltres votàrem a favor de la seua candidatura per a poder intervindre sobre aquestes coses”, ha afegit el líder de Podem. 

Iglesias, a més, ha enumerat diferents propostes que, segons ha dit, si foren ateses, possibilitarien un acord entre els grups parlamentaris del PSOE i d’Units Podem sobre els pressupostos generals de l’Estat per a 2019. 

Així, Iglesias ha parlat d’“els privilegis de les societats mercantils” que operen en el mercat immobiliari i que “tributen el 0%”. La segona mesura que ha detallat ha sigut la necessitat d’obligar els grans propietaris i els fons que tinguen més de 10 habitatges “que els posen en el mercat”. Finalment, el líder de la formació morada ha afegit que “és fonamental que els ajuntaments puguen declarar determinades àrees urbanes com a "mercat tens" i puguen regular-hi el preu del lloguer”.

També et pot interessar

stats