Pedro Duque nega cap intenció d’evadir impostos amb la seua societat, però no hi descarta errades tècniques

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats assegura que no es planteja dimitir i que compta amb el suport del president Pedro Sánchez.

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats a Brussel·les
El ministre de Ciència, Innovació i Universitats a Brussel·les / Olivier Hoslet (Efe)

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha negat hui qualsevol intencionalitat d’evadir impostos amb la creació d’una societat per a administrar el seu patrimoni immobiliari a Espanya, una vivenda a Madrid i un xalet a Xàbia.

Per contra, no nega que hi puga haver comés alguna errada de caràcter tècnic i afirma que ha demanat a un grup assessor que controle les operacions de la societat patrimonial i esmene qualsevol problema que hi puguen detectar.

Duque ha fet aquestes declaracions a Brussel·les on participa en el Consell de Ministres de Competitivitat de la Unió Europea.

El ministre ha assegurat als periodistes que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez està al dia d’aquestes gestions i que hi manté la confiança. “He parlat [amb del president del govern espanyol] i hem conclòs que no hauria de tindre cap problema i que, per descomptat, esmenarem els possibles errors”, ha declarat el ministre.

Diversos mitjans de comunicació han revelat que la societat patrimonial que el ministre va crear per a gestionar els seus habitatge no reflecteix els lloguers que el ministre havia assegurat pagar mitjançant aquesta empresa. Un sistema d’autolloguer que Duque ha desmentit hui, a diferència del que va mantindre en la seua primera compareixença després de la polèmica.

El ministre ha justificat hui les possibles contradiccions en la dificultat tècnica d’aquestes qüestions fiscals “que en enginyeria on he estudiat”.

El govern espanyol manté el suport a Duque

La ministra portaveu del govern, Isabel Celaá, ha defensat hui Pedro Duque, a qui considera un “excel·lent ministre”, a més d’una persona “exemplar” i “respectada” i ha garantit la solidesa de l’executiu espanyol, un govern que "és un equip de granit" que està "perfectament greixat" per a resoldre els problemes dels espanyols.

Celaá ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, durant la qual ha explicat que considera “sorprenent” que es puga afirmar sense proves que el ministre de Ciència pretenia evadir impostos amb la creació de la societat.

També et pot interessar

stats