Pedro Agramunt abandona el Consell d'Europa després de la sanció que l'inhabilitava durant 10 anys

El senador valencià ha estat acusat d'haver sigut subornat pel govern de l'Azerbaidjan.

Pedro Agramunt en una imatge d'arxiu
Pedro Agramunt en una imatge d'arxiu

El senador valencià del PP, Pedro Agramunt, ha confirmat al diari El Mundo que deixa el Consell d'Europa. La renúncia arriba dies després que la comissió de reglament de l'organisme el sancionara amb 10 anys d'inhabilitació per haver violat el codi de conducta amb una infracció greu. Agramunt va considerar aleshores que es tractava d'una sanció menor, però finalment ha anunciat que abandona el càrrec arran de la pressió rebuda en els últims dies, i per no perjudicar la imatge del PP. 

L'informe de vora 200 pàgines elaborat pel cos independent d'investigació de l'organisme amb seu a Estrasburg, indica que hi ha raons per a sospitar que determinats membres es van involucrar en activitats corruptes a favor de l'Azerbaidjan. Haurien rebut, suposadament, regals i pagaments en metàl·lic a canvi de silenciar les crítiques del Consell d'Europa sobre el país del Pròxim Orient i les seues pràctiques que no respecten els drets humans. Finalment, al senador valencià el van suspendre durant 10 anys d'alguns dels drets com a membre de la cambra, com ara iniciar resolucions, exercir de ponent o formar part de qualsevol tipus de missió electoral. Un altre dels sancionats en la mateixa resolució va ser el diputat del PDeCat Jordi Xuclà, la inhabilitació del qual es va establir durant dos anys.

La direcció del grup popular al Senat havia convocat Agramunt el pròxim dimarts per a escoltar la seua versió sobre la sanció, ja que el cas estava resultant molest per al conjunt del Partit Popular. Els partits de l'oposició en demanaven la renúncia, no sols del Consell d'Europa, sinó també del càrrec de senador.

També et pot interessar

stats