Les pedanies de Requena comencen a elegir els alcaldes pedanis i les alcaldesses pedànies

Des d’aquest dilluns fins dissabte el veïnat de les 25 pedanies de Requena escull els seus representants.

Les pedanies de Requena comencen a elegir els alcaldes pedanis i les alcaldesses pedànies

Després de mes i mig de les eleccions municipals, encara cuegen els canvis en molts ajuntaments i hi ha uns comicis pendents. És el cas de les 25 pedanies de Requena, on des d’aquest dilluns fins dissabte el veïnat elegeix els representants.

El veïnat de les pedanies de San Juan, Calderón, Barrio de Arroyo, El Pontón i Roma serà el primer que escollirà els seus representants.

En cas que es presente un únic candidat, els electors podran ratificar aquesta candidatura per al nomenament com a alcalde pedani en una votació inicial. Això s’aconseguirà si el candidat obté més vots favorables que la suma de nuls i blancs. Si no és així, s’inicia un procés de selecció idèntic al procés en què no s’han presentat candidats.

Quan es dona aquesta última situació, el procés electoral es du a terme en un procediment de doble volta. En una primera votació, l’electorat podrà votar la persona que considere més adequada per al càrrec. Aquesta serà nomenada si obté la meitat més un dels vots vàlids emesos i accepta el càrrec. 

Si en la primera volta no es dona aquest supòsit, aniran a una segona votació amb els dos candidats amb més suports que accepten ser candidats. I el candidat que obtinga un major nombre de vots serà alcalde pedani.

També et pot interessar

stats