PDeCAT presentarà hui una esmena a la totalitat als pressupostos generals

El termini per a registrat les sol·licituds acaba aquest divendres a les 14 h.

El termini per a registrat les sol·licituds acaba aquest divendres a les 14 h
El termini per a registrat les sol·licituds acaba aquest divendres a les 14 h

Aquest divendres a les 14 h finalitza el termini de presentació d'esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2019, que Esquerra Republicana i PDeCAT amenacen de tombar si no avancen les negociacions paral·leles per a cercar una eixida a la crisi de Catalunya.

De fet, el termini que PDeCAT va donar a Pedro Sánchez per a evitar la presentació d'una esmena a la totalitat als PGE acaba aquest divendres a les 12 del migdia. Tot i  això, Carles Campuzano, portaveu del PDeCAT al Congrés, ha deixat la porta oberta a oferir el seu possible suport fins minuts abans de la votació dels pressupostos, que es realitzarà el pròxim 12 de febrer, si avancen les negociacions.

Per la seua banda, el Partit Popular ha presentat al Congrés una esmena a la totalitat. Ho han justificat per ser, diuen, el pagament a "la traïció a Espanya" i perquè, afigen, l'únic objectiu és la intenció de Pedro Sánchez per mantindre's a La Moncloa. Dolors Montserrat, l'encarregada de registrar l'esmena, ha assegurat, a més, que són uns comptes falsos, ja que, ha dit, han sigut qüestionats per institucions com el Banc d'Espanya o la Unió Europea i critica que comporten una pujada d'impostos.

També et pot interessar

stats