Patxi López presidirà la comissió per a la reconstrucció després de la Covid-19

Ha obtingut 165 vots pels 91 de la popular Ana Pastor, en una votació en què Cs s'ha abstingut i Vox no ha participat.

Patxi López després de la votació al Congrés
Patxi López després de la votació al Congrés / À Punt NTC

El socialista Patxi López ha sigut elegit president de la nova comissió per a la reconstrucció econòmica i social creada en el Congrés per a debatre propostes que acceleren la recuperació d'Espanya després de la crisi del coronavirus. La candidatura de l'exlehendakari ha aconseguit 165 vots del PSOE, Unides Podem, el PNB, Més País, Compromís i Terol Existeix, i s'ha imposat davant dels 91 vots d'Ana Pastor, la candidata del PP. Ciutadans, ERC, Junts, Bildu i BNG han optat pel vot en blanc, mentre que Vox ha decidit no participar en la votació per discrepàncies amb el mètode emprat.

L’objectiu d’aquest òrgan és buscar el consens entre les formacions polítiques i negociar els pactes d'estat necessaris per a la recuperació d’Espanya una vegada se supere la crisi. Estarà formada per 46 diputats, repartits en funció del nombre d’escons: 13 seran del Grup Socialista, 9 del Popular, 5 de Vox, 4 d’Unides Podem, 1 d’ERC, 1 de Cs, un altre del PNB i un altre d’EH Bildu.

L’òrgan centrarà el debat en quatre eixos: el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l’economia i la modernització del model productiu; l’enfortiment dels sistemes de protecció social, de les atencions i la millora del sistema fiscal; i la posició d’Espanya respecte de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats