La patronal carrega contra l’acord per a derogar la reforma laboral del PP i els sindicats els demanen mesura

La CEOE assegura és una "irresponsabilitat majúscula" mentre que UGT i CCOO recorden que ja estava en el pacte de legislatura.

VÍDEO | La patronal carrega contra l’acord per a derogar la reforma laboral del PP i els sindicats els demanen mesura

L'empresariat espanyol ha carregat durament contra l'acord per a derogar la reforma laboral aprovada pel PP i que dimecres a la nit van anunciar PSOE, Unides Podem i EH Bildu. En un comunicat molt crític, la CEOE assegura que aquest pacte és un menyspreu indignant al diàleg social, que queda dinamitat. La patronal sosté també que l'acord és una irresponsabilitat majúscula que tindrà conseqüències negatives incalculables en l'economia espanyola i en la confiança empresarial.

Des de la Comunitat Valenciana, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, diu no entendre les motivacions de l'acord perquè "els vots de Bildu no eren necessaris per a aprovar l'estat d'alarma". Avisa que el document signat per PSOE, Unides Podem i la formació abertzale es "prou preocupant" per a l'economia perquè si la reforma laboral es deroga abans que acabe l'estat d'alarma no hi haurà cap seguretat jurídica i, fins i tot, "molts ERTO es convertiran en ERO". També ha lamentat que el govern espanyol no haja comptat amb els agents socials per a abordar la reforma.

Els sindicats remeten a l'acord d'investidura

Els principals sindicats valencians reclamen diàleg a tres bandes amb una prioritat en aquests moment, fer front a l'emergència laboral centrant-se en els ERTO, la reactivació i les restriccions als despatxaments. Des d'UGT PV, el seu secretari general, Ismael Sáez, assenyala que entenen que reformes de tanta profunditat com la laboral han de quedar fora del moment polític.

Per la seua banda, el secretari general de CCOO PV, Arturo León, també ha coincidit que el text té una motivació més política i que "no aporta" res nou al que ja s'arreplegava en l'acord del govern de coalició entre PSOE i Unides Podem. "Corrobora la necessitat de modificar el mercat de treball", ha insistit. Tot i això, ha insistit en la importància que tota reforma laboral ha de ser consensuada mitjançant el diàleg social amb patronal i sindicats.

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha confessat que desconeixia l'acord tancat entre PSOE, Unides Podem i EH Bildu i que s'hi ha assabentat pels mitjans de comunicació. El dirigent sindical recorda que l'organització que encapçala demana des de fa molt la derogació completa de la reforma laboral i ha reclamat a la CEOE i Cepyme "molta mesura" en les seues crítiques.

Des de CCOO, el secretari general, Unai Sordo, ha assenyalat que l'acord d'aquest dimecres "reprodueix l'acord d'investidura, que arreplegava el compromís de derogar la reforma laboral". I ha instat a reprendre l'agenda per a restituir els drets laborals perduts, que ha quedat paralitzada per la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats