Patrimoni Nacional va pagar despeses de la casa de Corinna i indemnitzacions a la tripulació del iot de Joan Carles I

L'organisme dependent del Ministeri de la Presidència s'ha fet càrrec de despeses com la casa on s'allotjava Corinna Larsen.

El rei Joan Carles de Borbó, en una imatge d'arxiu
El rei Joan Carles de Borbó, en una imatge d'arxiu / Agències

Patrimoni Nacional paga els tres assistents que el rei emèrit té a Abu Dhabi i també s'ha fet càrrec de nombroses despeses de la Casa del Rei, segons publica aquest dilluns Eldiario.es. L'organisme dependent del Ministeri de la Presidència ha pagat gastos com ara la reforma de la casa on s'allotjava Corinna Larsen quan estava a Espanya, les indemnitzacions pel despatxament dels treballadors encarregats de mantindre el iot Fortuna i de la indemnització de la seua tripulació, i el sou del centenar de persones que treballen al Palau de la Zarzuela.

La llei de l'any 1982 que regula l'organisme de Patrimoni Nacional atribueix a la seua propietat aquells béns "de titularitat de l'Estat afectats a l'ús i servei del rei i dels membres de la família reial per a l'exercici de l'alta representació que la Constitució i les lleis els atribueixen", segons recorda el digital. En aquest context, s'interpreta que aquest organisme dona suport al cap de l'Estat amb el manteniment dels edificis que utilitza i el finançament dels recursos materials i humans que necessita.

També et pot interessar

stats