Paterna presenta al·legacions al pla d’ordenació del Parc Natural del Túria

El consistori ha informat a la Conselleria de Medi Ambient que protegirà la Mola des de la seua "autonomia municipal".

Juan Antonio Sagredo i Salvador Arenere en roda de premsa. Europa Press
Juan Antonio Sagredo i Salvador Arenere en roda de premsa. Europa Press

L'Ajuntament de Paterna ha presentat al·legacions al Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural del riu Túria. La proposta de modificació del PORN evitaria la construcció del macroprojecte Intu Mediterrani. 

A més, el consistori ha informat a la Conselleria de Medi Ambient que protegirà la Mola, el paratge de valor ecològic que s'inclou en aquest parc natural amb la modificació.

L'alcalde, Juan Antonio Sagredo, ha manifestat que no considera "adequada" la denominació de "zona d'interfase de mosaic agrícola forestal" i ha reivindicat la seua "autonomia municipal" per a protegir el paratge, "potenciar" els elements del lloc i posar-los en valor per als veïns. Per a Sagredo, la millor garantia de la protecció de la Mola és que Intu Mediterrani "tire avant" perquè "és un projecte que regenera i protegeix tota la zona".

Referent a això, Sagredo ha incidit que l'Ajuntament, "en exercici de les seues competències, ja té en marxa un expedient per a sol·licitar que la zona de la Mola siga declarada Paratge Natural Municipal sobre la base de criteris tècnics objectius i fonamentats i amb un marc normatiu raonable".

També et pot interessar

stats