Paterna paralitza el centre de menors de Montcanyada

L´Ajuntament condiciona la llicència per a posar en marxa l´equipament de la Conselleria d´Igualtat a un estudi urbanístic i una consulta veïnal.

Veïns de Paterna en el ple on es va aprovar la suspensió de llicències

Igual com en el govern municipal, la futura ubicació del centre de menors també ha creat divisió entre les diferents organitzacions veïnals de Paterna i els seus barris. Els residents de les urbanitzacions Montcanyada i El Plantio, les més pròximes a la ubicació del centre, durant setmanes van arreplegant firmes en contra del projecte i han expressat el descontentament en diferents reunions amb els responsables municipals. Els seus arguments se centren en la falta d´informació que ha donat la Conselleria d´Igualtat i Polítiques Inclusives i en el temor a un augment de la inseguretat a la zona. També expliquen que Montcanyada no és un lloc adequat per a un centre de menors perquè li falten infraestructures, com ara centres esportius o parcs. Per contra, l´Associació de Veïns de la Canyada s´ha posicionat a favor de la ubicació del centre, i entén que el rebuig al projecte naix del desconeixement i els prejuís.

La vicepresidenta del Consell i consellera d´Igualtat, Mónica Oltra, va qualificar fa unes setmanes de crueltat estar en contra de posar en funcionament el centre de menors. 'Em costa entendre que alguna gent s´opose que aquests xiquets puguen viure a la Canyada. Va més enllà d´un prejuí', va continuar Oltra. '[Els xiquets] ja s´enfronten a una absència de pares o a una família que suposa un perill per a ells, la societat no pot llançar-los un altre missatge de desamor, és d´una crueltat que em costa qualificar'.

El centre de menors no és el primer afer que distancia els socis de govern de Paterna. Un altre cas és el projecte de centre comercial i d´oci Puerto Mediterráneo, en què xoquen les posicions del Grup Socialista i de Compromís. De moment, ni els uns ni els altres interpreten que aquestes diferències puguen afectar l´acord de govern municipal. 'Les diferències existeixen i són evidents. Però en molts altres assumptes estem treballant sense cap problema i els beneficis en l´acció de govern són mésimportants que aquestes diferències', indica Paqui Periche. Martí coincideix en aquest punt de vista: 'Treballem bé junts i hi continuarem'.

La suspensió cautelar de les llicències també afecta un altre projecte que havia començat a crear polèmica: un centre per a discapacitats psíquics i drogodependents a l´Alborgí. La suspensió de llicències tindrà efectes des de la vesprada d´aquest dilluns 5 de març. Està convocat un ple urgent i extraordinari que, llevat que hi haja sorpreses d´última hora, donarà llum verd a la paralització de les activitats.

També et pot interessar

stats