Pas clau per a enviar al Tribunal Suprem la causa del màster de Pablo Casado

La magistrada ha imputat per prevaricació i suborn impropi les companyes de promoció que van aprovar el màster com el líder del PP.

La magistrada ja va demanar al Congrés dels Diputats que certificara la condició de diputat de Pablo Casado
La magistrada ja va demanar al Congrés dels Diputats que certificara la condició de diputat de Pablo Casado

Carmen Rodríguez, la magistrada que investiga el màster de Pablo Casado a la Universitat Rey Juan Carlos, ha imputat per prevaricació administrativa tres companyes de promoció que suposadament van obtindre el diploma en les mateixes condicions que el líder del PP, és a dir, sense assistir a classe o amb moltes assignatures convalidades.

La decisió representa un pas determinant per a enviar al Tribunal Suprem la causa del màster obtingut per Pablo Casado durant el curs 2008-09. La jutgessa no pot imputar-lo perquè està aforat, però fonts jurídiques apunten a la possibilitat d’enviar una exposició raonada al Suprem. La magistrada ja va demanar al Congrés dels Diputats que certificara la condició de diputat de Pablo Casado, pas previ habitual per a traslladar la causa a l'alt tribunal per a investigar els aforats.

Les tres companyes de Casado que van declarar davant de la magistrada són una professora de la universitat, María Dolores Cancio, i dos exalts càrrecs del PP, Alida Mas, que va ser subsecretària d'Educació durant el govern de Francisco Camps, i María Mateo. A diferència de la resta, Mas també ha sigut imputada per suborn impropi, atesa la seua condició d’alt càrrec, és a dir, la mateixa situació de Casado en aquell moment, quan era diputat autonòmic.

Títol regalat

Cap d'elles va fer el treball de final de màster, com Casado. Han assegurat, però, que en canvi sí que feren una mena d'itinerari, que finalment no entregaren perquè des de la direcció del màster els digueren que ja estaven aprovades.

La professora de la Universitat Rey Juan Carlos, per la seua part, ha anat més enllà en la seua declaració davant de la jutgessa i ha assegurat que va arribar a un pacte amb el director del màster, Enrique Álvarez, per a regalar-li el títol sense fer res.

Al llarg de hui, divendres, està previst que declaren més testimonis sobre el cas, entre els quals la persona que va trobar una caixa de documentació de la universitat referent a la promoció del líder del PP. També declararan dos professors de la causa principal que investiga el màster de l'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes.

També et pot interessar

stats