Els partits valencians celebren l’avanç en la desescalada

El PP demana saber per quin motiu la decisió no es va adoptar la setmana passada.

Imatge d'arxiu d'una sessió de les Corts
Imatge d'arxiu d'una sessió de les Corts / Corts

Els líders polítics valencians no han tardat a manifestar en les xarxes socials la satisfacció per l’anunci del Ministeri de Sanitat de permetre a la totalitat del territori valencià avançar a la fase 1 de la desescalada el dilluns. Mentre que les forces del govern es limitaven a congratular-se pel fet i encoratjaven la societat per a véncer la pandèmia, des de l’oposició, el PP demana explicacions per un avanç que, consideren, aplega una setmana tard.

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, demanava responsabilitat “per a continuar salvant vides i protegint la nostra sanitat”. Un desig que reforçava amb l’etiqueta #Trellat.

En canvi, Manolo Mata, portaveu socialista a les Corts, ha tingut unes paraules de record per a les víctimes: “Cada bona notícia de l'excel·lent comportament de la nostra ciutadania també ens porta el record d'aquells coneguts, amics, familiars que han patit la pèrdua de persones estimades”, afirmava en Twitter.

La portaveu d’Unides Podem al parlament valencià, Naiara Davó, tot i recordar que l’avanç en la desescalada s’havia endarrerit una setmana, es mostrava satisfeta per la decisió: “La Comunitat Valenciana passa a la fase 1. Ha arribat una mica més tard del que esperàvem però la bona gestió i el bon treball sempre es reconeixen. Queda camí per davant. Guanyarem”.

Des del PP, la seua portaveu en les Corts i presidenta a la Comunitat Valenciana, ha celebrat l’avanç en la desescalada del nostre territori, encara que ha tornat a demanar al president del govern espanyol i al cap del Consell que expliquen per què no es va adoptar aquesta decisió la setmana passada: “Ni Sánchez ni Puig explicaran als valencians per què? Fa una setmana ens van deixar enrere. I ni una resposta. Demanem responsabilitat. Toca millorar la salut i posar en marxa l’economia. Sense ombres”, expressa Bonig a Twitter.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, ha subratllat, respecte a la fase 1 de la desescalada, que "el principal mèrit és de la societat valenciana i els seus professionals sanitaris”. De cara a la nova fase, també ha demanat responsabilitat en les xarxes socials: "Siguem responsables i continuarem avançant amb seguretat".

També et pot interessar

stats