Els partits rebran 21.167,64 euros per escó, el mateix que en les últimes eleccions

Per a l’enviament de propaganda electoral, l’Estat abonarà 21 cèntims per vot en cada una de les circumscripcions en què es presente llista.

Els partits rebran 21.167,64 euros per escó, el mateix que en les últimes eleccions
Els partits rebran 21.167,64 euros per escó, el mateix que en les últimes eleccions

L’Estat subvencionarà amb 21.167,64 euros cada escó del Congrés i el Senat que els partits obtinguen en les eleccions generals del pròxim 28 d’abril, la mateixa quantitat que en els comicis de juny de 2016, i 465 euros menys que en les generals de 2011. 

Les quantitats s’han publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest dissabte, que també recull un subvenció de 0,81 euros cadascun dels vots obtinguts per cada candidatura al Congrés, sempre que almenys un dels seus membres obtinga escó de diputat. En el cas del Senat, la subvenció serà de 0,32 euros per cada vot. 

Límit de despesa

El límit de les despeses electorals serà l’equivalent a multiplicar per 0,37 euros el nombre d’habitants corresponent a les poblacions en què el partit presente candidatures. No varia respecte a 2016. 

Subvenció per propaganda

Enguany varia la subvenció per despeses d’enviament directe de sobres i paperetes o de publicitat electoral. L’Estat abonarà als partits 0,21 euros per elector en cada una de les circumscripcions en què el partit presente llista al Congrés i al Senat, sempre que obtinga nombre de vots suficient per a constituir un grup parlamentari. 

En les últimes eleccions generals el PSOE va demanar en la mesa de partits retallar 0,15 euros aquesta subvenció. El PP es va manifestar a favor de mantindre la quantitat i això és el que va decidir Hisenda. Tanmateix, enguany, el ministeri que dirigeix María Jesús Montero ha decidit elevar tres cèntims la despesa. 

Ciutadans i Podem apostaren per un enviament conjunt de propaganda, una via que PSOE i PP consideren més cara i poc operativa.

També et pot interessar

stats