Els partits polítics valencians es preparen per a la doble cita electoral de la primavera

El PSPV estudiarà la candidatura conjunta al Senat que proposa Compromís, i el PP presenta les línies bàsiques del programa educatiu.

VÍDEO | Els partits polítics valencians es preparen per a la doble cita electoral de la primavera

La carrera política ha començat a la Comunitat Valenciana i les formacions ja s’han posat a treballar aquest cap de setmana per a acabar de polir estratègies, llistes i missatges per a la doble cita electoral que hi haurà aquesta primavera amb les eleccions generals del 28 d'abril i les europees, autonòmiques i municipals del 26 de maig. 

Després que aquest divendres els estrategues de campanya dels cinc partits valencians amb representació a les Corts han debatut sobre el futur de l'escenari polític en La qüestió, el programa d’anàlisi de l’actualitat de la televisió d’À Punt, aquest dissabte el PSPV, el PP i Compromís continuen calfant per a la precampanya. 

El PSPV valorarà una confluència dels membres del Botànic al Senat

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que l'executiva del partit es reunirà la setmana que ve per a estudiar, entre altres qüestions, la proposta de formar una llista única dels partits del Botànic al Senat que ha llançat Compromís

Ho ha dit en la inauguració d'una residència de gent major a Mislata, a la qual ha assistit també la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha defés que el president Pedro Sánchez ha convocat eleccions per al 28 d'abril "des de la responsabilitat".

En declaracions als mitjans, Puig ha afirmat que els socialistes han d'analitzar "de quina manera poden ser més útils a la ciutadania", i ha assegurat que la prioritat a la Comunitat Valenciana és "governar de la millor manera possible per a assolir els objectius del Botànic". Així mateix, ha recordat que la setmana que ve es reuniran els òrgans federals del PSOE amb l'objectiu d'avaluar l'escenari obert amb l'avançament electoral al 28 d'abril.

El PPCV presenta les propostes d'educació

Per la seua part, el PP ha triat l'Ateneu de la ciutat de València per a presentar la proposta electoral sobre ensenyament. La presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, ha defensat les línies bàsiques del programa, que preveu entre altres coses un xec universal dotat amb 35 milions d'euros per a l'educació infantil de 0 a 3 anys i l'aplicació d'un districte únic. També s'han compromés a mantindre les escoles concertades i a treballar per un ensenyament en valencià, castellà i anglés: "En un de cada cinc col·legis públics es donarà en anglés el 80% de les assignatures en infantil i primària", ha dit Bonig. 

Morera presenta la candidatura a Compromís

El trinquet de Pelai és l'escenari que ha elegit el president de les Corts, Enric Morera, per a oficialitzar la seua candidatura a les primàries de Compromís en un acte obert i participatiu no només per a la militància. El també exsecretari general del Bloc Nacionalista Valencià aspira a ocupar un lloc en la llista de la coalició per la circumscripció de València, però no el segon per darrere de Mónica Oltra, com fa quatre anys. 

També et pot interessar

stats