Els partits polítics suspenen els actes de campanya previstos per a aquest divendres

PSOE, PP, Ciutadans, Podem i Esquerra Unida han adoptat aquesta mesura després de la mort d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

VÍDEO | Els partits polítics suspenen els actes de campanya previstos per a aquest divendres

La mort de l'exsecretari general del PSOE i exvicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba ha provocat que la majoria dels partits polítics suspenguen l'activitat de campanya per a les eleccions del 26 de maig.

Els socialistes han interromput tots els actes electorals d'aquest divendres i dissabte. El PSPV ha cancel·lat els mítings en què anaven a participar la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos i també l'agenda de dissabte. Des del PSC han anunciat que l'acte al qual havia d'assistir el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es reconverteix en un homenatge a Rubalcaba.

Podem i Esquerra Unida també han decidit parar la campanya en solidaritat amb la família socialista. El secretari general de la formació morada, Pablo Iglesias, té previst acudir a la capella ardent que s'instal·larà en el Congrés a partir de les 20:30 hores en el Saló de Passos Perduts. 

El Partit Popular s'ha sumat a les mostres de condol per Rubalcaba i, a més, ha suspés els actes del partit programats per a aquest divendres. Casado, que també ha confirmat que assistirà a la capella ardent, ha dit que Rubalcaba va ser "una figura fonamental per al socialisme i un gran servidor públic de la política espanyola".

Des de Ciutadans també han anunciat la suspensió dels actes previstos per a aquest divendres i Albert Rivera ha transmés les seues condolences a la família i amics de l'exlíder del PSOE. 

Algunes candidatures municipals mantenen els actes

Tot i això, algunes candidatures municipals com la del PP a Alacant o la d’Unides Podem-Esquerra Unida a València han mantingut els seus actes d’inici de campanya.

Compromís també ha decidit no parar l’agenda. La líder del partit, Mónica Oltra, ha donat suport al candidat a l’alcaldia d’Almenara, qui aspira a trencar la majoria absoluta del PSPV en el consistori.

També et pot interessar

stats