Els partits de l’oposició critiquen l’assistència de Roger Torrent a la celebració dels 600 anys de la Generalitat

Bonig assegura que els valencians “no mereixen que el Consell done suport i governe amb els que volen trencar Espanya”.

El president del Parlament català, Josep Torrent, durant el seu parlament en l'acte
El president del Parlament català, Josep Torrent, durant el seu parlament en l'acte

Els partits de l’oposició han criticat l’assistència el diumenge 28 d’octubre passat del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a l’acte de clausura de la celebració per commemorar els 600 anys d'història de la Generalitat.

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha criticat que en aquest acte es va parlar de "crueltat amb els polítics que estan presos i que estan empresonats injustament, atacant així la independència judicial, que és la base de l’Estat de dret”. Així, ha afirmat que els valencians “no mereixen que el Consell done suport i governe amb els que volen trencar Espanya”.

Bonig ha assegurat que “la Comunitat Valenciana s’està servint del procés català per a reproduir el procés de ruptura dels nacionalistes a Catalunya” i demana al president de la Generalitat, Ximo Puig, que pose fi a aquesta situació.

D’aquesta manera, la presidenta del PPCV ha manifestat que si Puig trenca amb Compromís i Podem i amb els que “enalteixen els que estan en presó per donar un colp d’estat”, des del seu partit donaran suport als pressupostos a les Corts.

Ciutadans demana reprovar Morera

D’altra banda, des de Ciutadans demanen reprovar el president de les Corts, Enric Morera, per “donar suport als independentistes catalans presos per un presumpte delicte de sedició” i per les seues declaracions contra els cossos de seguretat de l'Estat i el sistema judicial.

La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha afirmat que el president de les Corts "no hauria d'expressar la seua opinió personal en un tema tan greu i que Morera hauria de respectar i defendre la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, ja que són els garants de la sobirania popular i dels valors democràtics de llibertat, justícia, igualtat i pluralisme polític", ha indicat Sánchez.

També et pot interessar

stats