Els partits independents conquisten 18 municipis de les comarques del centre amb majoria absoluta

La Vall d'Albaida ens Uneix se situa entre les formacions amb més vots i entra en la corporació provincial amb un diputat.

L'equip de La Vall ens Uneix, amb Jorge Rodríguez al centre
L'equip de La Vall ens Uneix, amb Jorge Rodríguez al centre / @LAVALL_ensuneix
31 de maig 2019 - 08:30Al tauler polític tradicional s'ha incorporat una àmplia oferta de partits que, en ocasions, se centren en la persona més enllà de les sigles. Figures com Jorge Rodríguez o Manela Faus conformen eixes 18 majories absolutes de partits independents a les comarques del centre, les quals han conquistat la ciutadania en una etapa dominada per la fragmentació del vot i la necessitat d'aliances.

"Arrasar" és el verb més emprat en les últimes publicacions sobre l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el seu partit La Vall d'Albaida ens Uneix, que s'ha emportat tres majories absolutes en els últims comicis. A més de llevar al PSPV les alcaldies de Bufali (80%), Ontinyent (66%) i el Palomar (55%), La Vall ens Uneix se situa en la sisena posició respecte als partits més votats a la província de València, i entra en la corporació provincial amb un diputat. Aquesta comarca és la que més majories d'independents s'emporta, amb els cinc regidors de Per Montitxelvo i Units Som Terrateig, que s'imposa a la majoria dels populars.

Majories amb 70% del suport

L'espai reservat per a les majories també ha arribat a la Safor, on Units per Almoines i Gent d'Ador han aconseguit revalidar els governs amb majories que superen el 70% de l'escrutini. En canvi, la sorpresa ha arribat per als partits majoritaris a les comarques de Serrans i Camp de Morvedre. A Toixa i la Llosa del Bisbe, formacions independents han substituït el govern el Partit Popular, i Algímia en Moviment fa el mateix amb els socialistes.

També et pot interessar