Els partits independentistes presentaran esmenes a la totalitat dels pressupostos generals

El portaveu de JxCat ha reclamat al govern espanyol que accedisca a parlar de l'autodeterminació de Catalunya si vol evitar l'esmena del PDeCAT.

Quim Torra i Joan Tardà

Els partits independentistes han anunciat que presentaran esmenes a la totalitat dels pressupostos generals del govern espanyol, per tal de pressionar el president de l’executiu, Pedro Sánchez. Esquerra Republicana ho farà dimarts mentre que el PDeCAT esperarà fins a divendres. 

Pel que fa a Esquerra Republicana presentarà demà una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat per a 2019 del govern presidit per Pedro Sánchez, una mesura que justifica perquè no s'han produït gestos en cap dels àmbits que havia sol·licitat per a donar suport als comptes de l'executiu del PSOE.

L'executiva d'Esquerra Republicana ha pres la decisió que aquest matí ha sigut confirmada pel president del grup al Congrés, Joan Tardà. No obstant això, Esquerra Republicana ha oferit al govern espanyol la possibilitat d'obrir una taula de negociacions fins al dia 12 amb la finalitat que es produïsquen "moviments" que posen fi "a la repressió" conta l'independentisme català, i per a establir una negociació "sobre l'exercici del dret d'autodeterminació".

JxCat demana a Sánchez parlar d'autodeterminació per a evitar l'esmena del PDeCAT 

El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha reclamat al govern espanyol que accedisca a parlar de l'autodeterminació de Catalunya en el seu diàleg amb el govern de la Generalitat de Catalunya si vol evitar que "divendres 12 a migdia" el PDeCAT presente una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat. 

També et pot interessar

stats