Els partits independentistes acorden per escrit no pactar amb Illa

El candidat del PSC considera que aquest pacte és “la foto de Colón de l'independentisme”.

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa.
El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa. / Andreu Dalmau (Efe)

El candidat socialista en les eleccions catalanes, Salvador Illa, s'ha convertit en el centre de la baralla política electoral. Si el PP ha demanat una investigació que aclarisca si Illa s'ha vacunat, després que el candidat declinara fer-se un PCR com la resta de contrincants en TV3, els partits independentistes han signat per escrit que no pactaran amb ell.

La iniciativa de JxCat, ERC, la CUP i el PDeCAT d’acordar per escrit no fer un pacte amb el PSC ha sorgit d'un grup anomenat Catalans per la Independència, format per exmembres del secretariat nacional de l'ANC, que ha demanat a les quatre forces independentistes en el Parlament –a més d'una formació extraparlamentària, Primàries Catalunya– que signen un compromís explícit per a deixar els socialistes fora de qualsevol equació de pactes postelectorals.

Han estampat la seua signatura en el document la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs; el cap de llista de la CUP, Dolors Sabater; la número u del PDeCAT en les eleccions del 14F, Àngels Chacón; així com el fins ara president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, l'únic dels signants que no es presenta com a presidenciable als comicis d'aquest diumenge.

Per al candidat del PSC a la presidència de la Generalitat l'acord signat és “la foto de Colón de l'independentisme”. “És un episodi més de la brega i de la confrontació(...). És la perpetuació de l'odi, de la divisió, de la decadència a Catalunya; és perpetuar més del mateix”, ha afirmat el presidenciable socialista en una entrevista en la cadena COPE.

També et pot interessar

stats