Els partits del govern de coalició estatal denuncien l'assetjament públic a la ministra Yolanda Díaz

Un grup de treballadors de la tauromàuia insultaren i trencaren el retrovisor de la ministra de Treball durant una visita institucional a Toledo.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en l'acte al qual va assistir en Toledo
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en l'acte al qual va assistir en Toledo / Ismael Herrero (Efe)

Aquest divendres la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha sigut assetjada públicament a l'entrada i eixida d'un acte a l'Ajuntament de Toledo per una vintena de treballadors del món taurí.

Quan la ministra eixia de l'Ajuntament, els manifestants l'han insultat i s'han llançat sobre el cotxe que la conduïa, l’han colpejant-lo i n’han trencat un retrovisor. A més d'acusar-la d'"antitaurina" per no incloure ajudes econòmiques al sector taurí, l'han increpat amb insults masclistes.

En les últimes 24 hores els tres partits de la coalició de govern estatal, PSOE, Podem i Esquerra Unida, han denunciat els atacs a la ministra a Twitter. Membres d'altres formacions polítiques com ara Compromís, ERC, JuntsxCat, EH Bildu, el BNG o Endavant Andalusia també han denunciat l'assetjament públic a Yolanda Díaz.

Pel que fa a Ciutadans, tot i mostrar el seu suport a la ministra, la seua líder Inés Arrimadas ha acusat Podem de justificar l'assetjament públic, que considera atacs "intolerables i antidemocràtics".

Yolanda Díaz ha agraït les mostres de suport rebudes i ha afirmat que "la violència mai no és el camí". La ministra també ha subratllat en aquest missatge el motiu de la seua visita a Toledo, el fet que la ciutat enguany siga la capital europea de l'economia social.

Des de Vox, la diputada Macarena Olona nega que es tracte d'un atac per part de la ultradreta i atribueix els atacs a la "desesperació" del sector taurí a causa de les polítiques de Podem.

El Partit Popular encara no s'ha pronunciat al respecte.

També et pot interessar

stats