Els partits del govern del Botànic i Ciutadans presenten a l’Agència Antifrau les conclusions sobre el cas Savia

La comissió va concloure que Juan Cotino va beneficiar la seua família en la concessió de les residències de persones majors

La comissió va concloure que Juan Cotino va beneficiar la seua família en la concessió de les residències. Europa Press
La comissió va concloure que Juan Cotino va beneficiar la seua família en la concessió de les residències / Europa Press

El Partit Socialista, Compromís, Podem i Ciutadans han presentat davant de l’Agència Antifrau les conclusions de la comissió d’investigació de les Corts sobre el cas Savia, referent a la concessió de les residències de majors durant l’època del govern del Partit Popular.

Aquesta comissió va concloure, al juny del 2017, que Juan Cotino, exvicepresident del Consell i exconseller de Benestar Social, va beneficiar la seua família en el negoci de les residències.

D’aquesta manera, els partits han aportat una còpia de les conclusions perquè s’estudie el contingut, després de les noves informacions aparegudes sobre Cotino, arran del cas Erial. Aporten documents com ara contractes, actes del Consell i també informacions relatives a l'adjudicació de la residència de Xàtiva. Un comunicat conjunt dels grups determina que en aquesta residència hi ha sospites de pagament de comissions per part de l'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, i l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent.

La que fora portaveu del grup socialista en la comissió, Concha Andrés, ha assegurat que Cotino “va mentir en moltes qüestions que tenen a veure amb les decisions, en absolut objectives, que va prendre per a beneficiar les empreses del clan familiar a costa de les persones majors de la Comunitat Valenciana, que es quedaven sense plaça de residència o no obtenien resposta de l’administració pública”.

També et pot interessar

stats