Els partits del Consell pacten no obrir nous locals d'apostes fins que s'aprove la nova llei del joc

La proposta es faria efectiva a través d'una esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos per al 2020.

Els partits del Consell pacten no obrir nous locals d\'apostes fins que s\'aprove la nova llei del joc
Els partits del Consell pacten no obrir nous locals d'apostes fins que s'aprove la nova llei del joc

Els partits del pacte del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) no permetran que s'òbriguen nous locals d'apostes fins que s'aprove la nova llei del joc de la Comunitat Valenciana.

 

És una proposta de modificació de l'actual llei del 1988, que es faria efectiva a través d'una esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos per al 2020. 

 

La mesura no trobarà molts entrebancs a l'hora d'aprovar-se, ja que els tres grups que formen el Consell tenen majoria a les Corts.

 

L'esmena tindria una durada de sis mesos, temps que el govern considera suficient per a aprovar la nova legislació que regirà les cases d'apostes. El síndic de Compromís, Fran Ferri, a qui han entrevistat en el 20 h NTC, estima que la nova llei del joc estarà aprovada al febrer, com a molt tard. 

 

En teoria, aquest fre a les noves llicències afectarà més les noves sol·licituds d'obertura que les que estan en tràmit i exclourà els bingos perquè el sistema de concesió de llicències es diferent. 

 

Quan s’aprove, la futura llei del joc desplegarà dos mesures importants. En primer lloc, establirà una distància de 150 a 1.000 metres entre els locals d'apostes i els centres escolars. En aquest sentit, cal assenyalar que el Suprem ha demanat al Consell que justifique la prohibició, un aclariment que, en opinió de Ferri, quedarà justificat quan la nova llei estiga aprovada, ja que té major rango que un decret. 

 

En segon lloc, la nova norma assegurarà que als locals hi haja un "servei d'accés" per a detectar menors, persones amb símptomes d'embriaguesa o que figuren en els registres de prohibició d'accés al joc.

 

El principal objectiu d'aquest projecte de llei és la prevenció i l'atenció als joves, a causa del creixement dels casos de ludopatia.

També et pot interessar

stats