Els partits comencen la campanya electoral per a les municipals i les europees del 26M

Els líders polítics han participat en actes arreu de la Comunitat Valenciana per a començar la cursa electoral.

VÍDEO | Els partits comencen la campanya electoral per a les municipals i les europees del 26M

Amb la tradicional enganxada de cartells, veient el partit de futbol del València o amb sopars als carrers. Així han iniciat els partits la campanya electoral la mitjanit de dijous a divendres. Les apel·lacions al vot i els primers missatges de la campanya han donat inici a quinze dies que acabaran el 26 de maig amb els comicis municipals i europeus.

Partit Popular

Per a donar la benvinguda a la campanya, la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha acompanyat la candidata del partit a l'alcaldia de València, María José Català, i el candidat a les eleccions europees, Esteban González Pons, en un acte a l’avinguda del Regne de València. A Castelló els populars han triat la seu del carrer Major perquè la candidata Begoña Carrasco es presentara com l'alternativa de canvi que necessita la ciutat. Amb el lema ““Il·lusió per Alacant”, el candidat a l’alcaldia, Luis Barcala, ha presentat un equip que, segons diu, estima realment la ciutat.  

PSPV-PSOE

Pel que fa al PSPV-PSOE, el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha participat en l'inici de campanya a Elx al costat de l'aspirant valenciana al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero, i el candidat socialista a l'alcaldia de la ciutat, Carlos González. A València la candidata a l'alcaldia, Sandra Gómez, ha triat el Cabanyal per a començar la carrera que portarà a les eleccions. En l’acte ha estat molt present la figura de l'exsecretari general del partit Alfredo Pérez Rubalcaba. Pel que fa a Alacant, el candidat Francesc Sanguino ha intervingut en un sopar per a posar en comú els reptes de la ciutadania i després ha col·laborat en l’enganxada de cartells. Els socialistes de Castelló, amb Amparo Marco al capdavant, han tingut l'acte d'inici de campanya a la seu del partit amb militants i simpatitzants. 

Compromís

El candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, ha obert la campanya a la plaça de la Creu del Canyamelar amb una festa míting que ha inclòs un sopar amb militants i simpatitzants i en què també ha participat la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra. A Castelló Compromís ha donat el tret d’eixida amb un acte en ple centre de la ciutat. El candidat del partit a l'alcaldia de la ciutat, Ignasi Garcia, s’ha marcat com a objectiu arribar a sis regidors. Pel que fa a Alacant, la formació taronja ha triat la plaça de Calvo Sotelo per a l'enganxada de cartells amb el seu candidat a l'alcaldia, Natxo Bellido. 

Ciutadans

El candidat de Ciutadans a l'alcaldia València, Fernando Giner, ha optat per obrir campanya al mateix lloc on va presentar la seua candidatura, el passeig Marítim, amb un sopar amb militants. Després ha celebrat l'acte d'inici acompanyat del número cinc en la llista per a les eleccions europees, l'expresident balear José Ramón Bauzá. A Alacant l’enganxada de cartells de Ciutadans ha començat al Teatre Principal, al cor de la ciutat. La seua candidata a l’alcaldia, Mari Carmen Sánchez, ha estat acompanyada en el  moment d'inici de campanya per afiliats i simpatitzants. A Castelló el candidat del partit a l'alcaldia ha promés en el seu acte d’inici que visitarà tots els barris per a conéixer les inquietuds dels veïns. 

Unides Podem

A Alacant el líder d’Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, ha assistit juntament amb el candidat a l'alcaldia de la ciutat, Xavi López, a la tradicional enganxada de cartells per als mitjans. Amb posterioritat, ha celebrat el començament de la campanya a Campoamor. A València la candidata a l’alcaldia, María Oliver, ha destacat en el seu acte que són l'única força política capaç de tirar endavant els valors de l'ecologisme. A Castelló el candidat d’Unides Podem en Moviment, Fernando Navarro, ha reivindicat l’acord d’esquerres a Castelló i ha fit que aspira a mantindre els quatre regidors que tenen en l'actualitat.

També et pot interessar

stats