Els partits del Botànic acorden que les alcaldies siguen per a la llista més votada

La comissió de pactes electorals de PSPV, Compromís i d'Unides Podem-EUPV fixa que es governarà amb alternança on hi haja empat de regidors.

Els partits del Botànic acorden que les alcaldies siguen per a la llista més votada
Els partits del Botànic acorden que les alcaldies siguen per a la llista més votada

La mesa de pactes electorals, el grup que treballa dins de la comissió negociadora del nou Pacte del Botànic, ha abordat com replicar l'acord de les tres forces progressistes, el PSPV, Compromís i Unides Podem-EU, en les alcaldies i les diputacions.

El pacte de suport mutu a què han arribat implica que, en principi als municipis, de les tres formacions tindrà preferència per a governar el partit que haja obtingut més vots. En cas d'empat a regidors, tindrà prioritat la llista que haja obtingut més vots i s'apostarà per un govern d'alternança.

Aquest òrgan també ha de fixar els criteris que permeten governar les diputacions de València, Castelló i Alacant, una qüestió que s'estudiarà una vegada constituïts els ajuntaments, a partir del 15 de juny.

La comissió està en marxa des de dimecres passat, quan van començar les negociacions per a configurar el pròxim executiu valencià. Les altres dues meses dissenyaran l'arquitectura institucional, el nombre de conselleries i l'estructura dels departaments i el programa de govern.

El PSPV-PSOE elegeix els diputats provincials a Alacant

El PSPV-PSOE ha aprovat la llista provisional dels diputats que formaran part de la Diputació d’Alacant, a l’espera que es conforme l’Ajuntament. La proposta de l’executiva provincial s’ha imposat a les propostes comarcals, com també ha passat a València. Entre els possibles diputats provincials hi ha Paco Sanguino, que encapçalava la candidatura dels socialistes a l’Ajuntament d’Alacant.

També et pot interessar

stats