Els partits acomiaden la campanya més curta

La Comunitat Valenciana és un territori estratègic el 10N perquè dels 32 escons que hi ha en joc, set podrien canviar de partit.

Els partits acomiaden la campanya més curta
Els partits acomiaden la campanya més curta

Els principals partits de la Comunitat Valenciana encaren aquest divendres l'últim dia de la campanya electoral per a les eleccions generals del 10N. Tots, a excepció de Vox, han triat per a tancar-la llocs diferents dels espais on van obrir-la divendres passat, ara fa huit dies. La formació de Santiago Abascal és l'única que repeteix escenari.

La Comunitat Valenciana s'ha convertit en epicentre de la campanya en la recta final. És una peça clau, perquè hi ha en joc 32 escons per al Congrés i, ara per ara, n'hi ha set que poden canviar de partit. Per això, els líders dels partits estatals s'han bolcat en el nostre territori. Aquest dijous han coincidit a la Comunitat Valenciana tres candidats a la presidència del govern espanyol: el socialista Pedro Sánchez, a Castelló; i a València el líder del Partit Popular, Pablo Casado, i el de Vox, Santiago Abascal. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va visitar València dimarts i el d'Unides Podem, Pablo Iglesias, dimecres. El candidat de la formació amb què concorre Més Compromís, Més País, Íñigo Errejón, va passar per la Comunitat Valenciana dissabte i torna aquest divendres.

L'endemà del superdijous electoral, el PSPV tanca la campanya a Torrent (Horta Sud) amb un acte a les 19:00 hores en què participen els caps de llista al Congrés per València i Alacant, els ministres José Luis Ábalos i Pedro Duque, i el secretari general del PSPV, Ximo Puig.

El PPCV farà l'últim acte de campanya amb un dinar a la localitat d'Alzira (Ribera Alta), on estarà present el secretari general del partit, Teodoro García Egea, i un míting de vesprada a Vila-real (Plana Baixa).

El tancament de campanya de Ciutadans consistirà en un macroacte a Barcelona, però al matí la cap de llista al Congrés per València, María Muñoz, participarà a Caudete de las Fuentes (Utiel-Requena) en un acte sobre despoblament, junt amb el síndic a les Corts, Toni Cantó.

Unides Podem, per la seua banda, acomiada la campanya amb un acte al casino de la Gerència, al Port de Sagunt a les 19:00 hores. Hi participen els números 1 i 2 de la llista al Congrés per València, Héctor Illueca i Roser Maestro, i la candidata al Senat Susana Ruiz.

Vox és l'únic partit que repeteix escenari en l'obertura i el tancament: el Club Sporting de València. Hi estaran presents, entre altres, el cap de llista al Congrés per València, Ignacio Gil Lázaro.

Més Compromís acaba la campanya al Centre del Carme en un acte al matí on estarà el candidat a la presidència del govern espanyol, Íñigo Errejón. També hi participen el cap de llista al Congrés per València, Joan Baldoví, i la coportaveu de Més Compromís, Mónica Oltra. Els dos polítics valencians es traslladen després a Madrid per a l'acte final de tancament.

Els candidats a presidir el govern espanyol trien Madrid i Barcelona

Els líders dels cinc principals partits estatals que concorren a les eleccions generals tanquen campanya a Madrid i Barcelona, i només el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, estarà en dues ciutats en la mateixa vesprada: Alcalá de Henares i Barcelona.

També et pot interessar

stats