El Partit Popular promet un pla de reestructuració citrícola consensuat amb el sector

Bonig assegura que la legislatura “ha sigut un desastre per al sector per la deixadesa del Consell del Botànic”.

Reunió del Partit Popular amb el sector citrícola. Europa Press
Reunió del Partit Popular amb el sector citrícola. Europa Press

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, s'ha compromés a elaborar un pla de reestructuració citrícola consensuat amb el sector "després d'una legislació perduda".

Així ho ha assegurat després de reunir-se amb representants del comité de gestió de cítrics i de la Federació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, on han analitzat la situació actual de la crisi citrícola, que per als "populars" va més allà dels problemes que planteja el tractat amb Sud-Àfrica i les perspectives de futur.

Bonig ha indicat que, si el PP aconsegueix governar la Comunitat Valeciana, elaborarà un pla consensuat amb els agricultors, comerciants i cooperatives, per a una reestructuració citrícola que permeta als agricultors "prendre les pròpies decisions amb coneixement de quines varietats i sistemes de cultiu donen més garanties d'èxit".

"Aquesta legislatura que acaba ha sigut un desastre per al sector agrícola per la deixadesa del Consell del Botànic. Han sigut quatre anys perduts", ha lamentat.

Els afectats per la crisi citrícola han exigit a Bonig reciprocitat en el tractament als països tercers, fonamentalment en les mesures fitosanitàries. En aquest sentit, la dirigent els ha assegurat que "el PP continuarà presentant iniciatives en defensa de l'agricultura mediterrània i els cítrics davant de la nul·la acció de la Generalitat i del Govern d’Espanya”.

També et pot interessar

stats