El Partit Popular denuncia que el Consell s'ha apujat el sou un 7,25% des de 2015

El PSPV ha recordat que la líder del PPCV, Isabel Bonig, ha reconegut públicament que cobra més que un conseller.

Imatge d'arxiu del ple del Consell
Imatge d'arxiu del ple del Consell / GVA

El portaveu d'Economia del grup parlamentari popular i sotssecretari regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Rubén Ibáñez, ha denunciat que el govern del Botànic s'ha apujat el sou fins a un 7,25% des que començaren a governar.

Ibáñez ha explicat que en 2015, quan el PSPV, Compromís i Unides Podem van arribar a la Generalitat, el govern del PP havia acordat que els membres del Consell es reduirien el sou. A més, els populars critiquen que el Botànic haja aprovat aquest increment salarial durant la segona onada de la pandèmia.

Els populars han posat l'accent en el fet que Unides Podem proteste l'augment del salari d'un 0,9% el 2021, però "calle davant l'increment del 2% que acaba de realitzar-se".

Podem recorda que el 2017 va impulsar la congelació de sous

La síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, ha subratllat que el partit morat ja va impulsar la limitació dels sous públics el 2017 i que sempre ha votat en contra d'apujar els salaris dels alts càrrecs. De fet, enguany, Podem i Esquerra Unida han tornat a fer una proposta en aquest sentit arran de la pandèmia.

Davó també ha criticat que la síndica popular, Isabel Bonig, mai haja limitat el seu sou, però denuncie l'increment salarial dels membres del govern.

El PSPV demana als populars que "abandonen la demagògia"

El secretari d'organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha demanat als populars que "abandonen la demagògia i la hipocresia". Muñoz assegura que hi ha sous de dirigents populars que superen "de sobra" els dels consellers, tot i no tindre responsabilitats de govern.

El socialista ha recordat que la líder del PPCV, Isabel Bonig, ha reconegut públicament que cobra més que un conseller. Muñoz ha emfasitzat que els membres del govern de coalició valencià han renunciat a l'increment salarial del 0,9% previst per als alts càrrecs en 2021.

També et pot interessar

stats