Estañ, partidari de reeditar i ampliar el pacte del Botànic

El secretari general de Podem anuncia que la formació es presentarà a les pròximes eleccions municipals amb la marca Podem.

Escolta ací l'entrevista completa a Antonio Estañ, secretari general de Podem a la CV
Escolta ací l'entrevista completa a Antonio Estañ, secretari general de Podem a la CV

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha assegurat en Les notícies del matí que és partidari no sols de reeditar el pacte del Botànic, sinó també d'ampliar-lo. 

A més, ha anunciat que la formació es presentarà a les pròximes eleccions municipals sota la marca Podem, però mantenint la voluntat integradora per a sumar les aportacions d'altres plataformes. Es tracta de "confeccionar aliances àmplies en cada municipi i generar espais que sumen la major quantitat possible de gent".

Quan se li ha preguntat pel balanç del pacte de govern amb el PSPV i Compromís, el líder de Podem ha afirmat que des de la seua formació estan satisfets a pesar dels entrebancs que han suposat els 20 anys de governs populars i les tensions entre els diversos partits del Botànic. Segons Estañ, el pacte ha servit per a frenar la corrupció, la precarietat i la destrucció del territori pròpia dels populars. A més, ha afegit que cal aprofundir perquè aquest model no torne. Fins i tot, ha dit, s'han complit algunes reivindicacions del 15-M.

Sobre la consulta als inscrits de Podem sobre el xalet de Pablo Iglesias i Irene Montero, Estañ creu que s'ha complit el codi ètic de la formació. Una  altra cosa és la seua opinió personal, però davant la gran participació, ara cal centrar-se en la moció de censura.

En aquest punt, ha reiterat el suport de Podem a Pedro Sánchez, sense contrapartides, per a desatllotjar el govern de Rajoy. L'entrevista completa amb el líder de Podem a la Comunitat Valenciana es pot tornar a sentir ací.

Aquesta entrevista continua la ronda de converses amb els principals representants polítics valencians iniciada en Les notícies del matí  amb motiu del tercer aniversari de les eleccions autonòmiques per a fer balanç d'aquests tres anys de legislatura. La vicepresidenta Mónica Oltra i la presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ja han passat pels micròfons d'À Punt Mèdia. Aquest  dimarts serà el torn de Mari Carmen Sánchez, portaveu parlamentària de Ciutadans a les Corts. Dimecres el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, tancara la roda d'entrevistes.

També et pot interessar

stats