El Parlament Europeu reconeix Junqueras com a eurodiputat

Informa que ha de prendre possessió de l’escó en el ple del 13 de gener i desautoritza, així, la Junta Electoral Central.

El Parlament Europeu reconeix Junqueras com a eurodiputat
El Parlament Europeu reconeix Junqueras com a eurodiputat

El Parlament Europeu ha reconegut formalment la condició d'eurodiputats d'Oriol Junqueras, Carles Puigddemont i Toni Comín. Així mateix, ha informat que espera que els tres puguen prendre possessió del seu escó en el ple del 13 de gener.

Per tant, l'Eurocambra reconeix la immunitat de Junqueras, tal com va fer el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i desautoritza la Junta Electoral, que va decidir inhabilitar-lo.

Aquesta resolució arriba després que la Junta Electoral Central resolguera que Junqueras, condemnat a 13 anys de presó per malversació i sedició, no podia ser eurodiputat, però encara a l'espera que el Tribunal Suprem decidisca com reaccionar davant de la justícia europea.

"Res més a dir"

Per la seua banda, Oriol Junqueras, ha afirmat, a través del seu compte de Twitter, que no hi ha "res més a dir" després del reconeixement del Parlament Europeu. En la mateixa xarxa, l’exvicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha escrit: "Epifania d'una ensulsiada políticojudicial. La Rectificació".

El PP i Ciutadans demanen reconsiderar la decisió

A diferència d’aquests líders, des de formacions com ara el PP han demanat al Parlament Europeu que revoque el reconeixement de Junqueras. La portaveu del PP a l’Eurocàmara, Dolors Montserrat, ha recordat, a través d’una carta al president del Parlament Europeu, David Maria Sassoli, que la Junta Electoral Central va declarar la inelegibilitat sobrevinguda de Junqueras.

En la mateixa línia s’ha mostrat la delegació de Ciutadans al Parlament Europeu, que ha demanat aquest dilluns que la cambra europea "respecte l'actuació de la justícia espanyola".

També et pot interessar

stats