El Parlament Europeu debatrà la setmana que ve la llei d’amnistia a petició del PP

El PP vol plantejar l’assumpte en les institucions europees amb la intenció de “frenar el pacte” entre el PSOE, Junts i ERC

La llei pactada pels socialistes amb Junts i ERC serà assumpte de debat al parlament europeu la pròxima setmana
La llei pactada pels socialistes amb Junts i ERC serà assumpte de debat al Parlament Europeu la setmana que ve / Laia Ros (Europa Press)

El Parlament Europeu abordarà la llei d’amnistia que ha pactat el PSOE, amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), en el ple de la setmana que ve, després que ho haja demanat així el PP europeu. Aquesta formació espera comptar amb les institucions europees “per a frenar aquest pacte”.

Els populars intentaran, en primer lloc, buscar una majoria per a incloure aquest tema en l'agenda i compten, en principi, amb el suport dels liberals de Renovar Europa (on estan Ciutadans i el PNB), els Conservadors i Reformistes (família política de Vox) i la ultradreta d'Identitat i Democràcia.

No obstant això, si no reuneixen la majoria suficient per a incloure-ho en l’agenda, al PP europeu li correspon, en aquesta sessió plenària, escollir el tema d'un debat d'actualitat que habitualment se celebra el dimecres a primera hora de la vesprada. Per aquest motiu, si els populars no inclouen el tema amb el consens dels altres grups, ho farien per aquesta via alternativa.

El debat comptarà, en primer lloc, amb una intervenció d'un comissari de l'executiu comunitari, que està a l'espera que el govern espanyol en funcions li envie la informació pertinent sobre el text del projecte de llei d'amnistia i el seu abast.

El líder dels populars en l'Eurocambra, Manfred Weber, i la cap de la delegació espanyola, Dolors Montserrat, van advertir que les disposicions de la llei d'amnistia que s'han signat "corren el risc de vulnerar la separació de poders i soscavar la independència judicial".

"Comptem amb la Comissió Europea com a espai de democràcia i llibertat per a frenar aquest pacte, que viola l'estat de dret i la igualtat dels ciutadans a Espanya, com ja han fet en altres països", va incidir el grup popular en l'Eurocambra.

També et pot interessar

stats