El Parlament Europeu aprova incloure el corredor cantabricomediterrani dins la xarxa transeuropea

Aquesta decisió permetrà accedir a les ajudes per a modernitzar les vies ferroviàries del tram Sagunt-Terol-Saragossa.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una reunió sobre el corredor el passat mes de juny
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una reunió sobre el corredor el passat mes de juny / GVA

El corredor cantabricomediterrani, que enllaçarà Sagunt amb Terol i Saragossa, i la línia València-Madrid a través d'Albacete, ja tenen el suport comunitari. El Parlament Europeu ha aprovat a Estrasburg que aquests trajectes siguen considerats com a prioritaris en la xarxa transeuropea de transport.

Aquesta inclusió permetrà accedir a les ajudes per a modernitzar les vies ferroviàries a través del pla Mecanisme Connectar Europa, dotat amb 30.600 milions d'euros. Les institucions valencianes i aragoneses pretenen millorar el traçat i afavorir el flux de mercaderies aprofitant la presència de multinacionals, com Ford a Almussafes i Opel a Saragossa, i, sobretot, donar un nou impuls al port de València.

No obstant això, aquestes inversions es duran a terme durant el període 2021-2027, després de ser ratificat també per la Comissió Europea i el Consell d'Europa. Una vegada aprovada la incorporació de les línies valencianes dins de la xarxa, les obres dutes a terme rebrien un finançament europeu de fins al cinquanta per cent del pressupost.

També et pot interessar

stats