El Parlament de Catalunya vota la resolució conjunta de resposta a la sentència de l’1-O

JxCat, ERC i la CUP acorden les esmenes, encara que no presenten un text únic.

El parlament de Catalunya en una imatge d'arxiu
El parlament de Catalunya en una imatge d'arxiu / Parlament de Catalunya

JxCat, ERC i la CUP acudeixen al ple que se celebra aquesta vesprada per a votar la resposta del Parlament a la sentència del 'procés'. Aquestes tres forces polítiques han consensuat les esmenes que havien presentat cadascun pel seu compte, en lloc d’unir-les en un únic text.

Malgrat aquesta decisió final, els tres partits tenien redactat un text conjunt, però finalment han decidit no presentar-lo i votar totes les esmenes per separat per a evitar que l’oposició obstaculitzara el tràmit. 

Els tres partits van presentar una proposta conjunta, en la qual a més de rebutjar la sentència del Tribunal Suprem, publicada el 14 d'octubre, exigia la llibertat dels presos sobiranistes i el retorn dels dirigents independentistes que estan a l'estranger, i critica la "deriva autoritària de l'Estat".

La proposta inicial perseguia que la cambra catalana donara suport al dret d'autodeterminació. Aquest tema figurava inicialment en el text que es va registrar al Parlament el passat 22 d'octubre, i una vegada suspés no es votarà.

L'article deia el següent: "el Parlament reitera i reiterarà tantes vegades com vulguen els diputats i les diputades la reprovació de la monarquia, la defensa del dret a l'autodeterminació i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya per a decidir el seu futur polític". 

També et pot interessar

stats