El Parlament de Catalunya tramitarà la reforma per a la investidura a distància

Ha aprovat tramitar la propposta de Junts per Catalunya per facilitar la investidura de Carles Puigdemont.

La Mesa del Parlament de Catalunya ha aprovat, amb els vots en contra dels grups de l´oposició, iniciar la tramitació de la llei de la Presidència de la Generalitat que pretén acabar amb l´obligatorietat que el candidat a la investidura de la Generalitat estiga present en el plenari. Si s´aprova la modificació, impulsada per Junts per Catalunya, també permetria que el Govern poguera celebrar reunions telemàtiques. Ambdós canvis obririen la porta a investir un president sense estar present en la cambra.

El portaveu d´Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, ha anunciat que l´acord entre les forces independentistes per a la investidura de Puigdemont es podria tancar en 'qüestió d´hores'.

L´acord per a tramitar aquesta reforma s´ha aprovat amb els quatre vots a favor de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, mentre que els tres representats de Ciutadans i el PSC han votat en contra. Els comuns, que no tenen representació en la Mesa, s´han mostrat favorables al canvi sempre que no es realitze per la via de lectura única.

Els serveis jurídics del Parlament van informar fa uns dies que la reforma no pot tramitar-se pel procediment d´urgència i sense que s´haja constituit un govern. En el l´informe, el secretari general de la cambra, Xavier Muro, va explicitar que la reforma de la llei no pot admetre´s a tràmit si 'la finalitat instrumental' fóra investir Carles Puigdemont.

També et pot interessar

stats