El Parlament de Catalunya reprova el rei i demana abolir la monarquia

Pedro Sánchez anuncia mesures legals per aquesta resolució contra el rei.

Roger Torrent, al Parlament de Catalunya
Roger Torrent, al Parlament de Catalunya / Toni Albir (Efe)

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució que rebutja i condemna “el posicionament del rei Felip VI i la seua intervenció en el conflicte català”, ja que considera que va justificar les càrregues policials de l'1 d'octubre de 2017.

La iniciativa, que ha eixit endavant amb els vots dels comuns, JxCat i ERC -69 vots-, l'abstenció de la CUP -4- i el rebuig de PP, PSC i Cs -57-, també reivindica els valors republicans i aposta per “l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia”.

Pedro Sánchez anuncia mesures legals

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha qualificat d’“inadmissible” la resolució votada al Parlament català i ha avisat que l’executiu “adoptarà mesures legals per a la defensa de la legalitat”.

Així mateix, l'executiu ha avisat en un comunicat que “per al Govern d'Espanya la posició constitucional del cap de l'Estat hauria de quedar sempre al marge de la seua utilització en el debat partidista” i ha recalcat que considera “inadmissible” aquest tipus d'iniciatives parlamentàries.

També et pot interessar

stats